• Fokkema & Partners Architecten BV
  • Phoenixstraat 49 B, 2611 AL Delft
  • The Netherlands
  • +31 (0) 15 2158281
  • info@fokkema-partners.nl

Unilever Brand Hub Restaurant Rotterdam

Fokkema & Partners Architecten completed the last phase of the transformation of the vibrant Unilever Brand Hub Europe at Weena in Rotterdam. The Brand Hub’s restaurant was designed completely in line with the concept of ‘islands in the stream’ that characterises the first phase of the renovation, which was completed in the summer of 2013.

In the design for the new restaurant, the existing line buffet gave way to multiple kitchens offering guests a wide variety of fresh meals, sandwiches, salads and drinks throughout the entire day. Special point of attention throughout the design was the product placement, resulting in dedicated islands inspired by different ways of cooking from around the world. In addition to the Lipton Bar, several new islands are introduced: two Stoves - on the ground and first floor - where chefs prepare quick dishes (to go), the Garden with its fresh juices, smoothies and salads and the Family Kitchen where the chefs serve freshly cooked hot meals. The spread-out layout of the kitchens, together with the newly introduced payment system and renewed scullery, eliminates queues and provides maximum comfort.

Crisp white solid-surface islands and stainless steel provide a fresh platform to showcase Unilever’s products and home cooked meals. Bright LED lighting in the islands and hovering above them complete the Unilever food-experience. The open kitchens allow guests to move freely between the variety of islands on both floors throughout the atrium and have a direct connection to the restaurant’s seating area, with its diverse layout to enable the restaurant’s flexible use.

 

Unilever Brand Hub Restaurant

Fokkema & Partners Architecten completed the last phase of the transformation of the vibrant Unilever Brand Hub Europe at Weena in Rotterdam. The Brand Hub’s restaurant was designed completely in line with the concept of ‘islands in the stream’ that characterises the first phase of the renovation, which was completed in the summer of 2013.

In the design for the new restaurant, the existing line buffet gave way to multiple kitchens offering guests a wide variety of fresh meals, sandwiches, salads and drinks throughout the entire day. Special point of attention throughout the design was the product placement, resulting in dedicated islands inspired by different ways of cooking from around the world. In addition to the Lipton Bar, several new islands are introduced: two Stoves - on the ground and first floor - where chefs prepare quick dishes (to go), the Garden with its fresh juices, smoothies and salads and the Family Kitchen where the chefs serve freshly cooked hot meals. The spread-out layout of the kitchens, together with the newly introduced payment system and renewed scullery, eliminates queues and provides maximum comfort.

Crisp white solid-surface islands and stainless steel provide a fresh platform to showcase Unilever’s products and home cooked meals. Bright LED lighting in the islands and hovering above them complete the Unilever food-experience. The open kitchens allow guests to move freely between the variety of islands on both floors throughout the atrium and have a direct connection to the restaurant’s seating area, with its diverse layout to enable the restaurant’s flexible use.
Client Unilever
Location Rotterdam
Square 1.000
Timeline March 2014 - March 2015
Labels Interior , Offices , NWOW , Hospitality , All
Unilever Brand Hub Restaurant Rotterdam
1
2
3
4
5
Client Unilever
Location Rotterdam
Square 1.000
Timeline March 2014 - March 2015
Labels Interior, Offices, NWOW, Hospitality, All