• Fokkema & Partners Architecten BV
  • Phoenixstraat 49 B, 2611 AL Delft
  • The Netherlands
  • +31 (0) 15 2158281
  • info@fokkema-partners.nl

1 RaboGH-35.jpg
Rabobank Groene Hart Noord Roelofarendsveen

Simultaneously with their move to a new building, Rabobank GHN decided to turn to New Ways of Working (NWoW). The new building (VRP Architects) has a clear division between 4 circular officefloors on top, connected by a void with a monumental stairway, and 3 lower public floors, hosting amongst others the entrance and the restaurant.
Situated on a slope the visitors enter at first level. The client desks are located in a glasshouse as a reference to the surrounding landscape and to the strong roots of the Rabobank in the local community.
In the chosen NWoW concept the employees flex between the four floors. All workstations are open including the ones of the managers. On the office floors a meeting zone around the void is realized, flanked by two officezones with small areas of 8-10 workstations divided by telephone boots and meeting rooms.
The interior design has a neutral materialization and style, complementary to the expressive space of the void and stairs. To a fresh base of white and dark and blond wood, four theme’s with characteristic colors and shapes are added: water, pasture, outdoor sport and innovation. This resulted for example in a meeting table with a small tree in the center on the ‘pasturefloor’. On the public floors all theme’s are integrated.
A special element is the folding wall in the meeting room. It’s felt paneling shows a stylized image of the surroundings. On one side a traditional mill is stitched and on the other side a row of modern windmills. When the wall is closed both become visible, uniting the historical and innovative character of the Rabobank.

 

2 RaboGH-52.jpg
3 RaboGH-31.jpg 4 RaboGH-18.jpg 5 RaboGH-27.jpg 6 RaboGH-68.jpg 7 RaboGH-67.jpg 8 RaboGH-21.jpg 9 RaboGH-16.jpg 10 RaboGH-36.jpg 11 RaboGH-14.jpg

Rabobank Groene Hart Noord

Simultaneously with their move to a new building, Rabobank GHN decided to turn to New Ways of Working (NWoW). The new building (VRP Architects) has a clear division between 4 circular officefloors on top, connected by a void with a monumental stairway, and 3 lower public floors, hosting amongst others the entrance and the restaurant.
Situated on a slope the visitors enter at first level. The client desks are located in a glasshouse as a reference to the surrounding landscape and to the strong roots of the Rabobank in the local community.
In the chosen NWoW concept the employees flex between the four floors. All workstations are open including the ones of the managers. On the office floors a meeting zone around the void is realized, flanked by two officezones with small areas of 8-10 workstations divided by telephone boots and meeting rooms.
The interior design has a neutral materialization and style, complementary to the expressive space of the void and stairs. To a fresh base of white and dark and blond wood, four theme’s with characteristic colors and shapes are added: water, pasture, outdoor sport and innovation. This resulted for example in a meeting table with a small tree in the center on the ‘pasturefloor’. On the public floors all theme’s are integrated.
A special element is the folding wall in the meeting room. It’s felt paneling shows a stylized image of the surroundings. On one side a traditional mill is stitched and on the other side a row of modern windmills. When the wall is closed both become visible, uniting the historical and innovative character of the Rabobank.
Client Rabobank GHN
Location Roelofarendsveen
Square 5.000
Timeline January 2010 - October 2012
Labels Interior , NWOW , Offices , All
Rabobank Groene Hart Noord Roelofarendsveen
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Client Rabobank GHN
Location Roelofarendsveen
Square 5.000
Timeline January 2010 - October 2012
Labels Interior, NWOW, Offices, All