• Fokkema & Partners Architecten BV
  • Phoenixstraat 49 B, 2611 AL Delft
  • The Netherlands
  • +31 (0) 15 2158281
  • info@fokkema-partners.nl

EY Arnhem Arnhem

With its relocation to the cleantech campus IPKW, global accountancy and advisory firm EY immersed its Arnhem office amid a forward thinking community, choosing a sustainable and inspiring work environment in a former factory building. A subtle yet bold design by Fokkema & Partners structures the immense floorplate with massive concrete structure and ample ceiling height. This led to a bold, bright and green office space lay-out to stimulate collaboration.

The building originates from the 1940’s and measures 30 meters from façade to façade, offering many options to integrate a variety of spatial experiences in the design. There is an abundance of daylight thanks to the ceiling height, which naturally contrasts with the intimacy of the floor interior. In close collaboration with the users a dynamic and inspiring design was developed with abundant integration of planting while making no compromises to represent the professional nature of the company. The vast open space has been divided into three zones. Installation, lighting and materialization concepts are designed to accommodate comfortable working conditions in each zone.

Focus point for the design has been sustainability and circularity. Existing furniture from the old office has been upcycled, some elements of the old factory are integrated and new furniture is either made by designers based on the IPKW campus or acquired from brands in the region. The dynamic workplace and colour schemes align with the Global EY@work concept. It offers an exciting interpretation of the concept to fit local conditions and opportunities.
Photography: Bram Vreugdenhil

 

EY Arnhem

With its relocation to the cleantech campus IPKW, global accountancy and advisory firm EY immersed its Arnhem office amid a forward thinking community, choosing a sustainable and inspiring work environment in a former factory building. A subtle yet bold design by Fokkema & Partners structures the immense floorplate with massive concrete structure and ample ceiling height. This led to a bold, bright and green office space lay-out to stimulate collaboration.

The building originates from the 1940’s and measures 30 meters from façade to façade, offering many options to integrate a variety of spatial experiences in the design. There is an abundance of daylight thanks to the ceiling height, which naturally contrasts with the intimacy of the floor interior. In close collaboration with the users a dynamic and inspiring design was developed with abundant integration of planting while making no compromises to represent the professional nature of the company. The vast open space has been divided into three zones. Installation, lighting and materialization concepts are designed to accommodate comfortable working conditions in each zone.

Focus point for the design has been sustainability and circularity. Existing furniture from the old office has been upcycled, some elements of the old factory are integrated and new furniture is either made by designers based on the IPKW campus or acquired from brands in the region. The dynamic workplace and colour schemes align with the Global EY@work concept. It offers an exciting interpretation of the concept to fit local conditions and opportunities.
Photography: Bram Vreugdenhil
Client EY
Location Arnhem
Square 1.320
Timeline March 2018 - December 2018
Labels Interior , Offices , NWOW , All
EY Arnhem Arnhem
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Client EY
Location Arnhem
Square 1.320
Timeline March 2018 - December 2018
Labels Interior, Offices, NWOW, All