• Fokkema & Partners Architecten BV
  • Phoenixstraat 49 B, 2611 AL Delft
  • The Netherlands
  • +31 (0) 15 2158281
  • info@fokkema-partners.nl

CMS Amsterdam Amsterdam

Subtle curves and a high grade of transparency on a warm, natural base characterize the interior design for the international law firm CMS. Fokkema & Partners Architecten merged the outspoken and transparent building architecture by MVSA, with an elegant and warm interior for the law firm. The office is set on the top 6 floors of a new tower in Amsterdam, with a generous lobby at the base. However transparent, it offers a profound sense of privacy and comfort for clients and employees thanks to the organization of the program.
Following the building’s characteristics, all interior walls have rounded corners. This way the glazed walls of the workspaces make a fluid line through the building. Archives and storage are designed as bespoke furniture, wrapping the building cores. It makes powerful and warm gesture, meanwhile defining all spaces around it. The materialization has a weathered, rusty look, complementary to the copper colored design of the façade with brass detailing. In the interior, clear lines and refined details for the bespoke furniture are fortified by the lighting design and make a balanced and integrated whole.
Clients are received on the top floor with a far-reaching view over Amsterdam. It offers a spacious lobby area and a variation in meeting rooms. A light natural stone floor with integrated brass lines subtly contrast with the wrapping of the building cores materialized with vintage leather. The core is crowned with a radiant golden coloured “ribbon” to accentuate the generous height while also making the office a characteristic landmark at night.

photography: Ruben Visser (1,2,3,6,9,10,13,14) Sebastian van Damme (4,5,7,8,11,12,15,16)

 

CMS Amsterdam

Subtle curves and a high grade of transparency on a warm, natural base characterize the interior design for the international law firm CMS. Fokkema & Partners Architecten merged the outspoken and transparent building architecture by MVSA, with an elegant and warm interior for the law firm. The office is set on the top 6 floors of a new tower in Amsterdam, with a generous lobby at the base. However transparent, it offers a profound sense of privacy and comfort for clients and employees thanks to the organization of the program.
Following the building’s characteristics, all interior walls have rounded corners. This way the glazed walls of the workspaces make a fluid line through the building. Archives and storage are designed as bespoke furniture, wrapping the building cores. It makes powerful and warm gesture, meanwhile defining all spaces around it. The materialization has a weathered, rusty look, complementary to the copper colored design of the façade with brass detailing. In the interior, clear lines and refined details for the bespoke furniture are fortified by the lighting design and make a balanced and integrated whole.
Clients are received on the top floor with a far-reaching view over Amsterdam. It offers a spacious lobby area and a variation in meeting rooms. A light natural stone floor with integrated brass lines subtly contrast with the wrapping of the building cores materialized with vintage leather. The core is crowned with a radiant golden coloured “ribbon” to accentuate the generous height while also making the office a characteristic landmark at night.

photography: Ruben Visser (1,2,3,6,9,10,13,14) Sebastian van Damme (4,5,7,8,11,12,15,16)
Client CMS
Location Amsterdam
Square 6.000
Timeline June 2015 - November 2017
Labels Interior , Offices , Hospitality , All , interiors
CMS Amsterdam Amsterdam
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
Client CMS
Location Amsterdam
Square 6.000
Timeline June 2015 - November 2017
Labels Interior, Offices, Hospitality, All, interiors