The new social workshop, restaurant and office for Werkzaak Rivierenland in Geldermalsen has officially been opened! In a motivational speech at the opening event an inspiring call was aimed at the regional employers present: to give people a chance to participate, as we all have our talents.

 

Werkzaak Rivierenland links employers and jobseekers. To stimulate jobseekers in their personal development, training and coaching is provided as a part of the task. Especially when it comes to people with a disability.

 

Illustrating the unique possible outcome when making products and designs in collaboration with Werkzaak Rivierenland, a meters long “tools lamp” was integrated into the design of the office space, set in the newly built section of the location Poppenbouwing 18. The formerly gloomy production hall was completely renovated. A timber facade, whith a design referring to the fruit orchards in the region, wraps itself around the building. A healthy business restaurant with learning facilities is included to cater for employees and guests, while the garden is outfitted with sports- and exercise elements: both promoting a healthy lifestyle. The energizing atmosphere in the office inspired the organization to invite business partners to make use of the meeting facilities. All in all, the renewed facility is flexible in use and supports the goals of the Werkzaak Rivierenland while providing a modern, stimulating, comprehensible and healthy environment.

 

More infomation on this incredibly social project and the impact of the design will follow.

 

Beside the main office in Geldermalsen, Werkzaak Rivierenland has an office in Tiel at the City Hall Campus (Stadhuiscampus). Here, Werkzaak Rivierenland shares public counters, office and meeting spaces with UWV and the Municipality of Tiel, driving collaboration between the organisations. Fokkema & Partners designed the interior of Stadhuiscampus Tiel with a social and local approach. In this design the unique possibilities when working with Werkzaak Rivierenland became evident and led to the integration of hand-carved oak tables and hand-embroidered felt wall panels into the design. These were made by woodworkers and craftsmen from social workshops.

 

Click to read more on the City Hall Campus Tiel.